Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Нагороди для героїв

Дата: 05.05.2020 12:43
Кількість переглядів: 244

Фото без описуУчасникам бойових дій Суржик Катерині Митрофанівні та Цибову Степану Олексійовичу селищний голова Борис Ковальчук і в. о. старости Анатолій Сімченко вручили Знаки народної пошани пам’ятні медалі «За бойові заслуги. 75 років Перемоги над нацизмом».

Степан Олексійович був мобілізований у жовтні 1943 році, рядовий, стрілець. З жовтня 1943 року служив у 183 стрілецькому полку Т33 армії. З листопада 1943 року по жовтень 1944 року – в транспортній роті повозником. З жовтня 1944 року по вересень 1945 рік стрілець. Воював на території СРСР. В окопах захворів. Довго лікувався. Нагороджений численними медалями. На цей час має статус «Учасник бойових дій», «Ветеран праці».

Катерина Митрофанівна - санінструктор, червоноармієць з липня 1941 року у діючій армії Південного фронту. З осені цього ж року - санінструктор роти 1339 гірсько-стрілецького ордена Кутузова полку 318 стрілецької Новоросійської дивізії. Старший сержант медичної служби Суржик К. М. до літа 1944 року брала участь у бойових діях по визволенню Криму у складі Південно-Західного фронту, який був перетворений  на Третій Український. З літа 1944 до 09 травня 1945 року у тій же посаді та тому ж званні, у тій же військовій частині, але вже Четвертого Українського фронту воювала на території Закарпаття, Польщі, Чехословаччині. Була двічі поранена. Нагороджена орденом Слави ІІІ ступеня, орденами Червоної Зірки та «За мужність» ІІІ ст., численними медалями. На цей час має статус «Особа з інвалідністю внаслідок війни» 1 Б групи, «Ветеран війни».

Ми маємо пам’ятати нашу історію. А головне – людей! Вони – наші герої! Наша турбота про них і увага – надважливі. Це потрібно не лише їм. Це потрібно нам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора