Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

День пам’яті та примирення. День Перемоги.

Дата: 07.05.2020 10:25
Кількість переглядів: 260

Ще у 2004 році (22 листопада) Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті і примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів перемоги та визволення, рекомендовано також відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни. Тому 8 травня в Україні відзначається День пам’яті і примирення, а 9 травня – День перемоги. Символ відзначення Дня пам’яті і примирення – червоний мак. Лозунг (гасло) – «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. 9 травня Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом у Другій світовій війні. Війна - це не лише зброя та військові дії, не лише геополітика, військова стратегія і тактика, а й мільйони людських долей, виживання протягом років у надважких умовах. В ці дні ми згадуємо та вшановуємо ветеранів, усіх, хто постраждав від нацизму: колишніх в'язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

Жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом, перемога - плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів.

Український народ зробив один із найвагоміших внесків у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацистами та союзниками гітлерівської Німеччини.

Головне, чого нас має навчити історія - українці перемагають лише тоді, коли ми незалежні, єдині і соборні. Відтак маємо діяти разом і захищати те, що для нас цінне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора