Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Щодо присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування

Дата: 13.05.2020 11:26
Кількість переглядів: 1518

Згідно зі статтею 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування присвоюються ранги у межах відповідної категорії посад.

Ранги присвоюються відповідно до займаної посади, рівня професійної кваліфікації, результатів роботи.

Водночас пунктом 3 Розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» визначено, що з набранням чинності цим Законом посадовим особам органів місцевого самоврядування присвоюються ранги на рівні тих, які вони мали відповідно до Закону України «Про державну службу».

При цьому не має значення чи особа має ранг, присвоєний відповідно до вимог Закону України від 16 грудня 1993 року № 3 723-XII «Про державну службу», чи до вимог Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу».

Отже, особі, яка призначається на посаду до органу місцевого самоврядування та має ранг державного службовця, присвоєний відповідно до вимог Закону України від 16 грудня 1993 року № 3723-ХІІ «Про державну службу», чи до вимог Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу», присвоюється ранг посадової особи місцевого самоврядування на рівні рангу державного службовця, якщо Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» не передбачено присвоєння вищого рангу посадової особи місцевого самоврядування.

Статтею 15 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» встановлено, що у трудовій книжці посадової особи місцевого самоврядування робиться запис про присвоєння, зміну чи позбавлення її відповідного рангу.

Запис до трудової книжки про категорію посад в органі місцевого самоврядування не вноситься. Вноситься лише запис про призначення особи на посаду та присвоєння їй рангу посадової особи місцевого самоврядування.

Крім того, зазначаємо, що у разі присвоєння особі рангу посадової особи місцевого самоврядування на рівні рангу державного службовця, що є вищим по відношенню до рангів, які присвоюються в межах займаної категорії посад, категорія посади в органі місцевого самоврядування залишається незмінною.

У разі, якщо особі не присвоєно ранг посадової особи місцевого самоврядування на рівні рангу державного службовця, на думку НАДС, їй мають присвоїти відповідний ранг посадової особи місцевого самоврядування, по можливості, з дати призначення на посаду.

Наприклад, якщо особі присвоєний 6 ранг державного службовця, при призначенні на посаду головного спеціаліста в органі місцевого самоврядування, особі мають присвоїти ранг на рівні того, який вона має відповідно до Закону України від «Про державну службу», тобто 6, та відповідно встановити надбавку за 6 ранг посадової особи місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора