Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Ми пам’ятаємо!

Дата: 22.06.2020 11:54
Кількість переглядів: 280

Фото без опису22 червня селищний голова Борис Ковальчук спільно з головою районної ради Володимиром Івановим, начальником Більмацького відділення поліції Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області Василем Заярським, військовим комісаром Більмацько-Розівського об’єднаного районного військового комісаріату Ігорем Валєєвим та делегацією від колективу Більмацької селищної ради вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни хвилиною мовчання та покладанням квітів на Меморіалі Слави.

«Кожного року ми вшановуємо світлу пам’ять українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і біллю у кожну українську родину увірвалася ця жахлива трагедія. Нам, нащадкам справжніх героїв, залишається зберегти пам’ять про тих, хто здобув перемогу у найкровопролитнішій війні XX століття», - зазначив у своїй промові Володимир Володимирович.

«Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки» – з такими словами розпочав виступ Борис Петрович – «Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто завоював перемогу в тій жахливій Другій світовій війні, і тих, хто впав смертю Героя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави зараз».

Для нашої держави Друга  світова війна – національна трагедія. Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8-10 млн осіб. Матеріальні збитки становили 285 млрд тогочасних рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора