Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Ми не забули про їх подвиг!

Дата: 28.08.2020 08:03
Кількість переглядів: 293

Фото без опису29 серпня 2020 року минає шість років, як під час виходу з Іловайського «котла» загинув наш земляк Шумейко Микола Миколайович. Народився 15 червня 1984 року в селищі Більмак (Куйбишеве). Навчався Микола  у Більмацькій (Куйбишевській)  середній  школі, потім закінчив  наше професійно-технічне училище  № 59. У 2002-2004 роках   проходив службу  у прикордонних  військах. Пізніше працював  будівельником.

У  березні  2014  року Микола Миколайович  був  мобілізований до лав Збройних Сил України. Спочатку служив у Більмацько - Розівському об’єднаному районному військовому комісаріаті на посаді водія, потім гранатометником  у 93-й  механізованій бригаді в/ч В 2830  у селищі Черкаському  на Дніпропетровщині. Улітку цю частину  перекинули  на  Донбас. 

На той час,  під Іловайськом на Донеччині тривало жорстоке протистояння: українські військові потрапили в оточення, були тривалі перемови про організований відступ, і під час виходу так званим «зеленим коридором»  були цинічно розстріляні з ворожої артилерії.

За мужність і героїзм, за особистий внесок у боротьбу за державний суверенітет та територіальну цілісність нашої держави Герою присвоєно звання «Почесний громадянин селища Куйбишевого» (посмертно) та нагороджено орденом «За мужність III ступеня» (посмертно). На будівлях професійного ліцею та школі, де навчався Микола Миколайович встановлено меморіальну дошку. Ми з сумом і скорботою згадуємо про ті події. Висловлюємо  щирі співчуття рідним та близьким Шумейка Миколи Миколайовича, а також інших військовослужбовців, полеглих в боротьбі за незалежність і цілісність України! Ми не забули про їх подвиг! Світла та вічна пам’ять Героям!

 

Селищний голова                                                                           Борис КОВАЛЬЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора