Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Обговорили питання співпраці громад у 2021 році

Дата: 09.09.2020 11:27
Кількість переглядів: 722

8 вересня 2020 року за ініціативи Більмацького селищного голови Бориса Ковальчука відбулася робоча нарада з питання організації співробітництва Більмацької селищної, Комиш-Зорянської селищної та Смирновської сільської об`єднаних територіальних громад у 2021 році.

В нараді взяли участь Комиш-Зорянський селищний голова Ігор Гнатуша  із секретарем ради Катериною Мухою, Смирновський сільський голова Олександр Романюк із секретарем ради Оленою Облонською та начальником фінансового відділу Миколою Зубом. В ході роботи керівництвом об`єднаних територіальних громад обговорені основні напрямки співпраці у 2021 році в частині організації співробітництва у різних формах.

За результатами наради прийнято рішення продовжити роботу, розпочату у 2020 році,  щодо співробітництва у формі спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ, організацій комунальної форми власності – інфраструктурних об’єктів.

На 2020 рік були укладені договори про співробітництво з сусідніми Комиш-Зорянською, Смирновською та Новоукраїнською громадами у формі спільного фінансування (утримання) 10 комунальних закладів та установ. Також, укладено договори про співробітництво з Новоукраїнською ОТГ у формі спільного фінансування (утримання) КНП  "Більмацький центр первинної медико-санітарної допомоги" та Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Заплановано продовжити роботу з укладення договорів про співробітництво на компенсацію  Більмацькою селищною радою за підвіз учнів, що проживають в с.Більманка до Олексіївської ЗОШ та компенсацію за підвіз учнів, що проживають в селах Червоне Озеро та Грузьке до Комиш-Зорянської ЗОШ.

Борис Петрович запропонував головам громад розпочати у 2021 році  роботу з організації співробітництва у формі утворення спільних комунальних підприємств з централізованого водопостачання, вивезення ТПВ, благоустрою населених пунктів, ремонту доріг на базі вже функціонуючих підприємств в громадах. Ця пропозиція викликала жваву дискусію. В ході обговорення прийнято рішення детально вивчити законодавчу та нормативну базу, після чого повернутися до розгляду цього питання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора