Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Синами України пишається земля

Дата: 22.09.2020 16:34
Кількість переглядів: 338

Фото без описуВсім нам відомий вірш Володимира Миколайовича Сосюри «Любіть Україну» та й інші твори цього видатного українського письменника, поета-лірика, автора понад 40 збірок поезій, широких епічних віршованих полотен (поем). Але мало хто знає, що у вересні 1954 року Володимир Сосюра відвідав наші краї. Він зустрівся в районному будинку культури з жителями району, з вчителями та учнями на той час Куйбишевської загальноосвітньої середньої школи, в  будівлі якої у 1965 році відкрилася музична школа.

22 вересня, за ініціативи місцевих краєзнавців та громадських активістів Сергія Павловича Шевчука та Павла Івановича Будника, відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки про відвідини нашого селища видатного українського поета Володимира Сосюри на головному фасаді будівлі Більмацької дитячої школи мистецтв по вул. Центральній,3 в смт. Більмак. У заході  взяли участь селищний голова Борис Ковальчук, секретар ради Ольга Тищенко, депутат селищної ради Сергій Біловицький, викладачі та учні дитячої школи мистецтв, мешканці громади.

Під час цієї урочистої події велично звучали віршовані твори поета, який закликав любити Україну так, як він сам її любив.

Моя Україно! Ти сильна й багата,

У тебе мільйони найкращих синів,

І мова твоя, солов`їна й крилата,

Ще світу покаже величний мотив.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора