Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

«Живемо в демократії»

Дата: 12.10.2020 13:43
Кількість переглядів: 223

Фото без описуПосібник Ради Європи із серії «Живемо в демократії» – Том ІІІ:
«Живемо в демократії: плани уроків з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини для загальноосвітніх навчальних закладів».

Посібник адресовано вчителям, які впроваджують  освіту для демократичного громадянства (ОДГ) та освіту прав людини (ОПЛ), методистам, представникам освітніх установ.

Ця книга містить дев’ять навчальних тем з освіти для демократичного громадянства та освіти прав людини. Плани уроків надають покрокові інструкції та включають роздаткові матеріали для учнів і базову інформацію для вчителів. Посібник може бути використаний для підготовки вчителів, а також в системі післядипломної освіти з питань ОДГ та ОПЛ. Досвідчені вчителі зможуть використати матеріали видання для реалізації власних ідей під час викладання.

Посібник вміщує матеріали для викладання протягом навчального року для учнів ЗНЗ (7-9 класи). Однак, кожен розділ є самостійною темою, що дозволяє використовувати матеріали, наведені в ньому, як окремий модуль.

Метою ОДГ/ОПЛ є формування активного громадянина, здатного брати участь у житті демократичного суспільства. Саме тому курс ОДГ/ОПЛ базується та підтримує активні та проблемно спрямовані форми навчання. Шкільна громада розглядається як сфера автентичного досвіду, де молодь може навчатись активній участі та демократичному прийняттю рішень, а також вміти брати на себе відповідальність з раннього віку. Ключові поняття ОДГ/ОПЛ розглянуті в посібнику як засоби навчання впродовж життя.

Матеріали розміщені у відкритому доступі для всіх освітян та громадян на освітній онлайн-платформі https://www.living-democracy.com.ua.

Скачати в PDF форматі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора