Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

РАБСЬКИМ КАЙДАНАМ – НЕ МІСЦЕ В СУЧАСНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

Дата: 20.10.2020 08:19
Кількість переглядів: 199

Фото без описуТоргівля людьми є одним із найсерйозніших та найганебніших злочинів проти людини. Торгівля «живим товаром», яка набирає щораз ширших масштабів і дедалі більше жорстоких форм, охопила більшість країн світу. Торгівля людьми стала злочинним бізнесом, який посідає третє місце за рівнем прибутковості, поступаючись лише торгівлі наркотиками та зброєю.

На жаль, не оминуло це лихо і Україну, яка є сьогодні і країною-донором, і країною транзиту. Внаслідок важкої економічної ситуації в країні, значного дефіциту робочих місць на ринку праці продовжується виїзд за кордон громадян України з метою працевлаштування. За різними даними, до рук работорговців потрапляють сотні українських громадян: вони зазнають нещадної експлуатації і принижень, їх калічать морально й фізично, навіть позбавляють життя.

Щоб привернути увагу суспільства до цього ганебного явища,  Європейським Парламентом було започатковано 18 жовтня 2007 року відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Це день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Чинне законодавство України стоїть на захисті прав громадян, в тому числі й постраждалих від торгівлі людьми, але цього не достатньо для вирішення проблеми. Торгівля людьми – брутальне порушення прав людини, потерпають люди не залежно від віку, статі, віросповідання, тому ніхто не застрахований від пастки злочинців. Тільки спільна небайдужість та увага до проблеми торгівлі людьми допоможе убезпечити сотні громадян різних країни «від кайданів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора