Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Юрію Журавльову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бердянська» (посмертно)

Дата: 29.10.2020 13:07
Кількість переглядів: 314

29 жовтня на черговій 87-й сесії міської ради VII скликання Народному Герою України Юрію Володимировичу Журавльову (посмертно) присвоєно звання «Почесний громадянин міста Бердянська»

Журавльов Юрій Володимирович народився 12 травня 1973 року в м. Димитрів Донецької області. У 2014 році з перших днів російської агресії проти України без жодних вагань Журавльов Ю.В. прийняв для себе єдине правильне рішення стати добровольцем на захист її конституційного ладу, державного суверенітету та територіальної цілісності. За результатами проведеної з ворожими підрозділами сміливої та зухвалої бойової операції, спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України, він у бою здобув зброю. У протистоянні з супротивником завжди проявляв хоробрість, кмітливість, винахідливість та нестандартність мислення, що ставало запорукою успіху здійснених заходів.

У травні 2014 року, співпрацюючи зі Службою безпеки України, брав участь в організації та проведенні спецоперації із затримання великої партії зброї, яку постачали з окупованого Криму терористам, для організації дестабілізації ситуації в м. Бердянськ та подальшого захоплення міста. Його самовіддані дії були високо оцінені керівництвом Служби безпеки України – він був нагороджений відомчою відзнакою Служби безпеки України „Вогнепальна зброя”.

У жовтні 2014 року, пройшовши професійний відбір, був прийнятий на військову службу до підрозділу спеціального призначення Служби безпеки України та продовжив боротьбу за Батьківщину. За цей період отримав значний практичний досвід виконання бойових завдань в умовах підвищеного ризику для життя та результативно і ефективно діяти під час бойових зіткнень з підрозділами незаконних збройних формувань. На його рахунку участь у понад 50-ти бойових завданнях з виявлення фізичного затримання (захоплення) диверсійно-розвідувальних груп незаконних збройних формувань, так званих „ДНР” та „ЛНР”, здійснення розвідувально-пошукових та контрснайперських дій в районі населених пунктів: Мар’їнка, Кодема, Авдіївка, Опитне, Піски, Новгородське, Водяне, Зайцеве, Новотроїцьке Донецької області та Станиця Луганська, Лопаскіне, Кримське Луганської області тощо.

У непростій бойовій обстановці, ускладненій масованими обстрілами з боку незаконних збройних формувань зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та артилерії, проявляв доблесть і честь, бездоганно виконував військовий і службовий обов’язок із виявлення та знешкодження вогневих позицій, снайперів підрозділів супротивника. Робив вагомий внесок у результативність проведених заходів, що призводило до тимчасової деморалізації сил супротивника та значного зниження їх активності.

За виявлені у ході проведення зазначених заходів, мужність, героїзм та самовідданість був нагороджений державними нагородами – орденом „За мужність” III ступеня (Указ Президента України №339/2016), орденом „За мужність” II ступеня (Указ Президента України №74/2017) та „Орденом Богдана Хмельницького” III ступеня (Указ Президента України №164/2017).

За позитивні результати у службовій діяльності неодноразово заохочувався відомчими відзнаками Служби безпеки України, серед яких нагрудні знаки „За відвагу”, „За доблесть” та „За визволення Донбасу”.

У травні 2018 року взяв участь у своєму останньому оперативно-бойовому заході на лінії зіткнення в районі населеного пункту Жолобок Луганської області. 26 травня 2018, під час виконання спеціального завдання, перебуваючи на вогневій позиції, потрапив під ворожий артилерійський вогонь, та отримав важкі поранення, які були не сумісні із життям. Указом Президента України від 02.06.2018 №158/2018 був нагороджений орденом „За мужність” I ступеню (посмертно). Родині вручено орден „Народний Герой України” (посмертно).

У період проходження військової служби, Журавльов Юрій Володимирович, прапорщик, співробітник Центру спеціальних операцій „А” Служби безпеки України, патріотично налаштований, відданий справі державної безпеки, впевнено та самовіддано діяв заради інтересів Вітчизни. В умовах ускладнення та загострення оперативно-бойової обстановки правильно оцінював загрози і приймав раціональні рішення в межах посадової компетенції. У військовому колективі користувався заслуженим авторитетом та повагою.

Захищаючи державний суверенітет, конституційний лад, територіальну цілісність України в умовах, пов’язаних із ризиком для життя, діяв мужньо, самовіддано і рішуче, подаючи особистий приклад зразкового виконання військового обов’язку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора