Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Звертайтеся за допомогою.

Дата: 25.11.2020 16:29
Кількість переглядів: 178

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

В цей день уряди країн та міжнародні організації здійснюють заходи з метою підвищення інформованості суспільства щодо цієї проблеми. Адже жінки по всьому світу стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, масштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані.
Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Щороку
десятки жінок в Україні гинуть від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує.Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї. 15 листопада 2001 року в Україні був прийнятий Закон «Про попередження насильства в сім’ї».

Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

 

Пам’ятайте! Вже в цю хвилину хтось очікує на вашу допомогу, на ваш небайдужий погляд! А, можливо, вже зараз допомоги і підтримки очікуєте саме Ви???

ЗВЕРТАЙТЕСЯ:

* Відділ соціальної роботи Комунальної установи «Центр соціальних послуг» Більмацької селищної ради Більмацького району Запорізької області за адресою: Запорізька обл., Більмацький р-н, смт Більмак, вул. Суворова, 1 (ІІ-й поверх).

* Служба у справах дітей Більмацької районної державної адміністрації Запорізької області за адресою: Запорізька обл., Більмацький р-н, смт Більмак, вул. Центральна, 54.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора