Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Громадське обговорення доцільності співробітництва громад

Дата: 03.12.2020 16:31
Кількість переглядів: 309

Фото без опису03 грудня 2020 року в Більмацькій селищній раді відбулися громадські слухання з питання обговорення доцільності співробітництва об`єднаних територіальних громад на 2021 рік, ініційованого Комиш-Зорянською та Смирновською територіальними громадами.

На громадських слуханнях були присутні представники Комиш-Зорянської ОТГ – заступник селищного голови з гуманітарних питань Левада В.В., начальник відділу освіти Бузало А.В., начальник фінансового відділу виконавчого апарату Дармобіт Я.М., та Смирновської ОТГ – сільський голова Романюк О.Я., начальник відділу фінансів виконавчого апарату Зуб М.В. В обговоренні взяли участь депутати Більмацької селищної ради, старости, працівники апарату ради та її виконавчих органів.

За результатами громадського обговорення прийняте рішення схвалити пропозицію Комиш-Зорянської селищної ради про організацію співробітництва:

  •  Більмацької ОТГ та Комиш-Зорянської ОТГ у формі створення спільного органу управління для спільного виконання визначених законом повноважень (з 01.01.2021), а саме - діяльність 1 штатної одиниці «інспектор з праці» у штаті виконавчого апарату Комиш-Зорянської селищної ради,
  • на внесення змін до Договору співробітництва Більмацької селищної об`єднаної територіальної громади з Комиш-Зорянською селищною об`єднаною територіальною громадою від 28.12.2019 року щодо спільного фінансування Комиш-Зорянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у частині надання закладом послуги із забезпечення безкоштовним підвезенням до місця навчання і додому учнів Комиш-Зорянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів із с. Червоне Озеро та с. Грузьке, виконавцем якої є Відділ освіти виконавчого комітету Комиш-Зорянської селищної ради.

Також, схвалено пропозицію Смирновської громади про організацію співробітництва Більмацької ОТГ та Смирновської ОТГ щодо спільного фінансування Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» у частині надання закладом послуг із забезпечення безкоштовним підвезенням до місця навчання і додому та харчуванням учнів Олексіївського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», які проживають у селі Більманка.

Крім цього, прийняте рішення делегувати секретаря селищної ради  Тищенко О.П. та начальника відділу фінансів апарату селищної ради та її виконавчих органів Хоменка В.В. до комісії з підготовки проєктів договорів про співробітництво.

Рішення прийняте за результатами громадського обговорення на предмет доцільності співробітництва, ініційованого Комиш-Зорянською та Смирновською територіальними громадами буде розглянуте на найближчій сесії Більмацької селищної ради, яка відбудеться 4 грудня.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора