Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 15:20
Кількість переглядів: 237

Фото без описуУ День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС наші земляки - ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, голова Більмацької районної громадської організації - Асоціації «Ветеранів війни і інвалідів Чорнобиля Запорізької області» Віктор МАРОЧКО, селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр ВАСИЛЕНКО, військовий комісар Більмацько-Розівського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор ВАЛЄЄВ, начальник Більмацького відділу поліції Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області Василь ЗАЯРСЬКИЙ поклали квіти до пам’ятного знаку чорнобильцям району у Парку захисників смт Більмак,  вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

 У своєму виступі Борис Петрович зазначив: «Щороку 14 грудня в Україні вшановують подвиг ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які врятували не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки некерованої ядерної стихії. Саме у цей день в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Прикладом мужності та героїзму були дії ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення. Ми пам’ятаємо Героїв, які віддали життя у боротьбі з радіаційним лихом. Світла та вічна їм пам’ять!».

Начальник Більмацького відділення поліції Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області Василь ЗАЯРСЬКИЙ вручив полковнику міліції у запасі Віктору МАРОЧКУ відзнаку Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС «Пам’ять Чорнобиля» за мужність, героїзм та самопожертву, виявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора