Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2021 11:31
Кількість переглядів: 306

Фото без описуЩороку 30 липня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

Чоловіки, жінки та діти потрапляють до рук работорговців як у своїх країнах, так і за кордоном.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй в 2013 році та відзначається в системі міжнародних днів ООН 30 липня.

На території громади налагоджена взаємодія між суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а саме: відділ з питань соціального захисту населення апарату селищної ради та її виконавчих органів, КУ «Центром соціальних послуг, відділенням поліції № 2 Пологівського РВП ГУНП в Запорізькій області та службою у справах дітей Більмацької селищної ради.

Також, постійно проводяться інформаційно-просвітницькі акції з питань протидії торгівлі людьми для населення щодо роз’яснення можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги у державних інституціях.

Так, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та з метою підвищення обізнаності всіх верств населення, особливо груп «ризику» щодо торгівлі людьми,

Відділом з питань соціального захисту населення апарату селищної ради, спільно з службою у справах дітей Більмацької селищної ради та КУ «Центром соціальних послуг» проведено круглий стіл, на якому обговорено питання взаємодії та допомоги постраждалим від торгівлі людьми, працівниками проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та розповсюджено інформаційні листівки.

Більмацькою районною філією Запорізького обласного центру зайнятості протягом 6 місяців 2021 року проведено 92 профінформаційних семінарів « Ризики нелегальної трудової міграції», в яких взяли участь 451 безробітних та шукачів роботи.

Для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на те, що торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщують неправдиві оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу.

Пам’ятайте, що жертвами стають як жінки, так і чоловіки, а також неповнолітні діти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора