Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

ГРОМАДА ДБАЄ ПРО БЕЗПЕКУ ДІТЕЙ

Дата: 04.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 221

Фото без описуРозвиток громади включає в себе розвиток та покращення добробуту кожного її установи, підприємства чи закладу. Що може бути важливішим для нас, в першу чергу як батьків, за створення безпечних, зручних та комфортних умов перебування наших дітей в освітніх закладах ?

Однією з головних тем на повістці дня керівництва громади є покращення технічного стану загальосвітніх шкіл та дитячих садочків. Багато чого зроблено, але ще більше потрібно зробити.

Тож почнемо з безпеки.

Ще в минулому році після перевірки стану пожежної безпеки в освітніх закладах майже всі їх директори, в тому числі і по інших громадах, отримали приписи про усунення виявлених порушень. А це - і обладнання будівель  протипожежною сигналізацією, і влаштування пожежних водойм, і спеціальна обробка дерев`яних конструкцій. В нинішніх цінових умовах та одночасно виконати  всі ці заходи складно, але… не неможливо.

Розпочали з дитячих садочків. У 2020 році дообладнали системою протипожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, провели роботи з вогнезахисту дерев`яних конструкцій в будівлях ДНЗ «Тополька» та «Сонечко», що в центрі громади. На ці роботи використали кошти місцевого бюджету на загальну суму 436 тисяч гривень. В цьому році проведено дообладнанння системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку евакуювання; вогнезахист дерев’яних конструкцій покрівлі; улаштування системи зовнішнього блискавкозахисту будівлі Більмацького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на суму 761 тисяча гривень.

На сьогодні вже завершені роботи з дообладнання системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу будівлі Новоукраїнської гімназії. Керівництвом селищної ради проводиться постійний моніторинг виконання робіт. 4 жовтня під час перевірки роботи системи пожежної сигналізації в Новоукраїнській гімназії побував селищний голова Борис Ковальчук. Спільно з директором гімназії Тетяною Яковлєвою та представниками підрядної організації вони оглянули влаштовану систему, обговорили процедуру та терміни введення її в експлуатацію.

Відповідні заходи із запобігання пожежам будуть реалізовані і в Більмацькому спеціалізованому закладі середньої освіти «Інтелект», де на сьогодні вже виготовлено проєктну документацію. Також, селищною радою замовлено проєктну документацію на дообладнання системою пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу по Мар`янівсьній школі.

Безпека учнів – завдання громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора