Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Діти мають відвідувати дитячі садочки

Дата: 28.10.2021 16:09
Кількість переглядів: 264

Фото без описуГромадою здійснюється постійний контроль за станом з вакцинації, особливо працівників освітньої галузі. З метою попередження ситуації, що може скластися у зв’язку з відмовами працівників вакцинуватися, заступник селищного голови з гуманітарних питань та соціальної

політики Лілія Кириченко та начальник відділу освіти, молоді, культури та спорту апарату селищної ради та її виконавчих органів Віктор Сіляєв відвідали комунальний заклад селищної ради «Заклад дошкільної освіти ясла-садок «Сонечко» комбінованого типу». Під час зустрічі з колективом Лілія Василівна повідомила, що у комунальному закладі лише 71% працівників, які вакцинувалися. Порівняно з іншими закладами освіти це найнижчий показник. Проте не в цифрах навіть справа. Головне, що у разі відсторонення від роботи без збереження заробітної плати працівників з 8 листопада поточного року (на підставі статті 46 КЗпП та статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб») постане питання забезпечення кадрами закладу, і як наслідок, у разі не можливості оперативно його вирішити, тимчасового закриття закладу... То як  бути батькам з дітками?!

Присутніх ознайомлено з постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 №1096 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», статтею 46 Кодексу законів про працю України, частиною другою статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», частиною першою статті 94 Кодексу законів про працю України, частиною першою статті 1 Закону України «Про оплату праці».

Держава піклується про здоров’я всіх і кожного, тому прийнято такі рішення. І на сьогодні в умовах жорстокого наступу підступної інфекції, яка забирає життя, слід думати і про своє здоров’я, і про здоров’я своїх близьких та оточуючих.

Заступник селищного голови пояснила, що, дійсно, від вакцини не потрібно завищувати свої очікування, адже навіть вакцина проти БЦЖ має офіційну ефективність від 0% до 85% відсотків, тому що бактерія може еволюціонувати, й антитіла, що виробляються імунітетом, можуть її «не побачити».  Проте вакцина – це захист від важкого перебігу хвороби.

За результатами бесіди присутні працівники комунального закладу «Заклад дошкільної освіти ясла-садок «Сонечко» підписали повідомлення директора Кириленко О.М. про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19.

Заступник селищного голови наголосила, що відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю; кожен має право на охорону здоров’я і держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя. Побажала всім здоров’я та прийняти правильні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора