Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

ОРГАНІЗАЦІЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ – СПІЛЬНА ПРОБЛЕМА

Дата: 03.11.2021 16:54
Кількість переглядів: 191

Фото без описуНа сьогодні мешканці не тільки нашої, а й сусідніх громад відчули проблему з маршрутним транспортним сполученням. В селищній раді під головуванням Бориса КОВАЛЬЧУКА відбулася робоча нарада за участю Комиш-Зорянського селищного голови Ігоря ГНАТУШІ, представників Пологівської райдержадміністрації, відділення №2

Пологівського районного ВП ГУНП в Запорізькій області та водіїв, які здійснювали маршрутне перевезення пасажирів в межах колишнього Більмацького району.

Крім перевірок, представниками Національної поліції громадського та маршрутного транспорту на наявність необхідних документів (паспортів вакцинації, результатів ПЛР або швидких тестів) у пасажирів та водіїв, на сьогодні гостро постало питання самої організації пасажирських перевезень у законодавчому полі.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», організатором перевезень на автобусному маршруті, що проходить у межах території громади є відповідний виконавчий орган територіальної громади, а на маршруті, що не виходить за межі території району, до недавнього часу, – районна державна адміністрація. Переважна кількість маршрутів (до с.Білоцерківка, смт.Комиш-Зоря тощо) проходить у межах Пологівського району. Дія Договорів, укладених між районною державною адміністрацією та перевізником (ФО-П Коновалов), про здійснення перевезень по затверджених маршрутах на території колишнього району закінчилася у 2019 році.  Конкурс з перевезення пасажирів по маршрутах з транспортним сполученням населених пунктів нашої громади з сусідніми громадами на сьогодні, відповідно до ст.7 Закону України «Про автомобільний транспорт», повинна організовувати Запорізька облдержадміністрація.  

Але, так як голови нашої та Комиш-Зорянської громад перш за все зацікавлені у пришвидшенні вирішення питання з перевезення своїх мешканців, було прийнято рішення особисто звернутися до облдержадміністрації з клопотанням призначити до проведення конкурсу іншого автомобільного перевізника, транспортні засоби якого відповідають за параметрами, класом, категорією, комфортністю і пасажиромісткістю вимогам, передбаченим для відповідного виду перевезень, на строк до трьох місяців.  

В ході роботи, також, обговорене питання щодо можливості та порядку відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян з місцевих бюджетів громад на 2022 рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора