Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Георгій Корнійович Крючков

Дата: 17.11.2021 08:24
Кількість переглядів: 136

Фото без опису4 листопада, пішла з життя світла, високопорядна людина Георгій Корнійович Крючков. Народився Георгій Корнійович Крючков 20 жовтня 1929 року в селянській сім’ї в селі Гусарка. В 1947 році вступив до Харківського юридичного інституту, який закінчив з відзнакою. Вже через 4 роки після закінчення вузу Георгій Крючков був призначений заступником начальника Запорізького обласного управління юстиції. Чесність, принциповість Георгія Крючкова сприяли тому,  з 1955 року до 1998 рік він працював на керівних посадах.  Двічі (1998 і 2002) Г.К. Крючков обирався народним депутатом України. В обох скликаннях входив до

складу парламентського Комітету з питань національної безпеки й оборони, в т. ч. 6 років — очолював його. Саме під керівництвом Г.К. Крючкова Комітет забезпечив приведення практично усього масиву законодавства у цій сфері у відповідність до норм Конституції України 1996 року. Погляди й активна політична позиція Георгія Крючкова знайшли відображення у його численних виступах у ЗМІ, він є автором багатьох книг. Заслуги Крючкова Георгія Корнійовича були відзначені на високому державному рівні. Політичний діяч, науковець, принципова людина зі стійкою громадянською позицією — Георгій Корнійович, який народився на гусарський землі, частину свого професійного шляху пов’язав із Запорізьким краєм, залишивши по собі теплі спогади у колег та земляків.

        Наші земляки – жителі Гусарки й усієї Кам’янської громади – із глибоким сумом сприйняли звістку про смерть Георгія Корнійовича Крючкова. Щиро співчуваємо близьким Георгія Корнійовича та розділяємо біль втрати рідної людини. Нехай світла пам’ять про Георгія Корнійовича Крючкова назавжди залишиться в серцях людей, які мали за честь жити та працювати поряд із ним.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора