Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Харчоблок комунального закладу «Новоукраїнська гімназія»

Дата: 02.12.2021 15:30
Кількість переглядів: 339

Фото без описуХарчування – це один з найважливіших чинників у створенні  безпечного освітнього середовища та   формуванні здорового способу життя здобувачів освіти. 

Харчоблок комунального закладу «Новоукраїнська гімназія»  експлуатувався з 1984 року, перебував в незадовільному технічному стані та потребував негайного капітального ремонту. Санітарно-технічний стан приміщення не відповідав чинним стандартам. Застаріле обладнання, зношені і частково непрацюючі комунікації, морально застаріла вентиляційна система, яка не працювала вже кілька десятків років, призвели до ускладнення використання та унеможливлювали забезпечення здобувачів освіти здоровим повноцінним харчуванням.

Тому за рахунок залишку коштів  освітньої субвенції Кам’ янською селищною радою  було здійснено капітальний ремонт їдальні комунального закладу «Новоукраїнська гімназія»  з заміною сантехнічного, вентиляційного та промислового обладнання. При виконані робіт встановлено нові системи вентиляції, електромереж, покладено кахлі на підлозі і стінах, зроблено шпаклювання і декорування стін, замінено двері. Тепер кожен куточок їдальні, харчоблоку і всіх складських приміщень сяє новими барвами. Чудові умови створено для роботи кухарів у харчоблоці та блоці для миття посуду. Частково закуплено нове, сучасне технологічне обладнання: електроплита з духовою шафою, кухонна витяжка, холодильна камера, мийки виробничі, стелажі для сушки посуду та багато іншого. Для працівників кухні облаштовані приміщення санітарної зони: туалет, роздягальня.  Завдяки ремонту та встановленню нового устаткування належного вигляду набули  примішення гарячого, варильного, обробного, рибного, овочевого та мийного цехів, а також коридор та санвузол харчоблоку. Зал для харчування ще чекає ремонту.

У закладі організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів 1-4 класів (51 учень), учнів 5-11 класів (27 учнів) із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування; дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей з інвалідністю; дітей з особливими освітніми потребам, які навчаються в інклюзивних класах; учнів, батьки яких є учасниками бойових дій; дітей учасників бойових дій АТО та ООС; дітей із сімей переселенців; дітей віднесених до ІІІ категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за кошти Більмацької селищної ради.

Педагогічний колектив, учні та батьки комунальнго закладу «Новоукраїнська гімназія» вдячні керівництву та депутатам Кам’ янської селищної ради за підтримку, практичну допомогу та активне сприяння в організації та реалізації своєчасного проведення капітального ремонту харчоблоку.

Дякуємо всім, хто брав безпосередню участь у реалізації даного проекту та  хто з розумінням терпляче очікував відкриття закладу.

        Сподіваємось, що втілення таких нових і яскравих проектів стануть традицією для нашої громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора