Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Хто отримає грошову компенсацію на купівлю житла у 2022 році

Дата: 06.12.2021 13:47
Кількість переглядів: 333

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський підписав Указ № 466/2021 «Про деякі заходи щодо соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Грошову компенсацію отримають сім’ї осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, зазнаних під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, особи з інвалідністю I–II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, зазнаних під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, та які потребують поліпшення житлових умов.

Постановою Ради Міністрів Української РСР і Української Республіканської Ради професійний спілок від 11.12.1984 № 470 затверджено Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР (далі – Правила).

Відповідно до пункту 13 Правил на квартирний облік беруться громадяни, які потребують поліпшення житлових умов.

Потребуючими поліпшення житлових умов визнаються громадяни:

1)      які забезпечені жилою площею нижче за рівень, що визначається виконавчими комітетами обласних, Київської і  Севастопольської міських Рад народних депутатів разом з радами профспілок;

2)      які проживають у приміщенні, що не відповідає встановленим санітарним і технічним вимогам. Перелік випадків, коли  жилі будинки (жилі приміщення) вважаються такими, що не відповідають санітарним і  технічним  вимогам,  визначається  Міністерством житлово-комунального господарства  УРСР,  Міністерством охорони здоров'я УРСР і Держбудом УРСР;

3)      які хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань, у зв'язку з чим не можуть проживати в комунальній квартирі або в одній кімнаті  з  членами  своєї  сім'ї.  Перелік зазначених захворювань затверджується Міністерством охорони здоров'я УРСР за погодженням з  Українською  республіканською радою професійних спілок. Порядок видачі медичних висновків  зазначеним  хворим встановлюється Міністерством охорони здоров'я УРСР;

4)      які проживають за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного  або  громадського житлового фонду чи за договором найму жилого приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів;

5)      які проживають не менше 5 років за договором найму (оренди) в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності;

6)      які проживають у гуртожитках;

7)      які проживають в одній кімнаті по дві і більше сім'ї, незалежно від родинних відносин, або особи різної статі старші за 9 років, крім подружжя (в тому числі якщо займане ними жиле приміщення складається більш як з однієї кімнати).

Відповідно до пункту 15 Порядку на квартирний облік беруться потребуючі поліпшення житлових умов громадяни, які постійно проживають, а також мають реєстрацію місця проживання у даному населеному пункті.

Виконавчі комітети обласних, Київської і Севастопольської міських Рад народних депутатів разом з  радами  профспілок  можуть  установлювати тривалість часу постійного  проживання  громадян у даному населеному пункті, необхідну для взяття на квартирний облік.

Постановою виконкому Запорізької обласної ради народних депутатів та Президії обласної ради профспілок від 08.01.1985 року № 2 встановлено розмір мінімальної жилої площі у розмірі 6 м2 на території колишнього Куйбишевського району.

За додатковою інформацією та розглядом питання взяття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень, звертайтеся до начальника відділу економіки, містобудування та житлово-комунального господарства апарату селищної ради та її виконавчих органів Костянтина КРУТЯ (тел. 0502821429).

8)  внутрішньо переміщені особи з числа учасників бойових дій відповідно  до  пунктів  19-21  частини  першої статті 6 та осіб з інвалідністю  внаслідок  війни, визначених у пунктах 10-14 частини другої  статті  7,  та  членів  їх  сімей,  а  також  членів сімей 
загиблих,  визначених абзацами четвертим - восьмим, чотирнадцятим, шістнадцятим  -  двадцять другим пункту 1 статті 10 Закону України "Про  статус  ветеранів  війни,   гарантії їх соціального захисту"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора