Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Житлову проблему дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вирішує держава

Дата: 17.12.2021 11:45
Кількість переглядів: 359

Фото без описуЖитлова проблема – одна з найактуальніших, з якою у реальному дорослому житті стикаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа. Держава взяла на себе обов’язок піклуватися про їх захист. В

Україні це закріплено на законодавчому рівні.

Загальна сума державної субвенції на 2021 рік склала 806 758,5 тис.грн, в тому числі по Запорізькій області – 11 633,495 тис.грн. Державна субвенція на придбання житла розподілена між такими територіальними громадами Запорізької області: Берестівська, Комишуваська, Кам’янсько-Дніпровська, Оріхівська, Великобілозерська, Водянська, Якимівська, Бердянська, Пологівська, Запорізька.

Головним розпорядником субвенції та відповідальним за виконання бюджетної програми є Мінсоцполітики. Обласна регіональна комісія розподіляє державну субвенцію між конкретними дітьми в порядку черговості.

На квартирному обліку Кам’янської селищної ради перебуває 19 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, у тому числі 1 особа, що має інвалідність. З них віком від 16 до 23 років – 12 дітей (в т.ч. 1 з інвалідністю), віком 23-35 років – 7дітей ( з інвалідністю немає).

В листопаді 2021 року Кам’янська селищна комісія з питань формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розглянула 2 пропозиції про надання компенсації на житло. За результатами засідання комісія схвалила рішення про виплату грошової компенсації одній дитині-сироті та одній дитині, позбавленій батьківського піклування.

Цьогорічний розмір субвенції для Кам’янської громади становить 436 232 грн. Її вже отримала 1 дитина з числа дітей, позбавлених батьківського піклування  (віком від 18 до 23 років).

В січні наступного року планується виплатити компенсацію на придбання житла наступному кандидату з числа дітей-сиріт Кам’янської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора