Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Це хвилює громаду! Оптимізувати роботу пересувних поштових відправлень

Дата: 13.01.2022 16:37
Кількість переглядів: 176

Фото без описуКам’янська селищна рада стурбована та вживає заходів щодо своєчасності та зручності отримання жителями громади періодичних видань, в тому числі місцевої газети «Рідний край».

Селищним головою Борисом КОВАЛЬЧУКОМ надіслано вже два листа директору Запорізької дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Юлії БОРОВИК з проханням оптимізувати роботу пересувних поштових відділень.

Але на сьогодні ситуація з цього питання не покращилася, а, навпаки, погіршилася, про що свідчать скарги та невдоволення громадян роботою пересувних поштових відділень. 

Нововведення негативно, насамперед, позначилося на передплатну кампанію періодичних видань, в тому числі та, мабуть, і першочергово, місцевої газети «Рідний край» на 2022 рік.

На сьогодні пошта надходить у більшість населених пунктів один раз на тиждень, а періодичні видання виходять двічі, а то і більше разів на тиждень. Отже інформація, яку отримують жителі громади через періодичні видання, абсолютно не актуальна.

Що стосується місцевої газети «Рідний край», то громадяни, які вже передплатили газету, скаржаться, дехто вимагає повернути кошти, розуміючи, що видання вчасно не отримають.

Скарги про несвоєчасно отриману газету «Рідний край» та інші видання надходять до редакції та селищної ради, їх кількість на початок нового 2022 року значно збільшилася.

Згідно з договором доручення на розповсюдження періодичних видань газети «Рідний край» за передплатою (п.5.2 розділу 5) РОЗПОВСЮДЖУВАЧ несе відповідальність за несвоєчасну доставку тиражів видань та сплачує штраф у розмірі 2% вартості несвоєчасно доставленого тиражу.

Колектив редакції газети «Рідний край» готовий змінити дні виходу видання, зробити вихід газети один раз на тиждень тощо, але чи матиме це сенс, коли графік автопошти не зміниться.

Газета має надходити в кожне село в водночасся. Тоді мешканці громади не матимуть перешкод для отримання актуальної інформації.

У листах до дирекції  акціонерного товариства «Укрпошта» Борис Петрович акцентував на те, що при затвердження графіків роботи пересувних поштових відділень, не враховані були особливості та специфіка роботи місцевих періодичних видань, а деталі порядку роботи відділень не обговорювались з жителями населених пунктів територіальних громад (наприклад, через депутатів селищної ради). Запропонував виправити цю ситуацію, запросивши директора Запорізької дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» зустрітися, щоб обговорити нюанси роботи пересувних поштових відділень В ПЕРШУ ЧЕРГУ для зручності жителів громади.

Кам’янська селищна рада чекає на відповідь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора