Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: від до Скинути
08 Грудня, 2020 р., 10:06
Асоціація міст України вітає рішення Президента і дякує за підтримку місцевого самоврядування, в тому числі Запорізької області, адже цей Закон продовжить реформу територіальної організації влади в Україні та сприятиме налагодженню ефективного управління в громадах після місцевих виборів.
07 Грудня, 2020 р., 09:20
Щиро вітаємо вас з днем місцевого самоврядування! Саме через органи місцевого самоврядування громадяни реалізовують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади. Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально – економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл, селищ, міст, що в кінцевому результаті зробить нашу державу сильною та заможною, бо нічого на світі немає кращого за нашу землю.  Бажаємо усім, хто працює на благо територіальної громади, кожній родині, кожному мешканцю міцного здоров`я, достатку, добробуту, злагоди і миру. Нехай усі негаразди обходять стороною, а непохитна віра у щасливе майбутнє рідного краю та країни додають усім нам  сили та наснаги.
04 Грудня, 2020 р., 08:17
6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України - національне свято всіх українських військовослужбовців, хто захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. У День Збройних Сил України вітаємо всіх військовослужбовців нашої країни! Ви - наші захисники і опора народу, від вас залежить мир, щастя і благополуччя в нашій державі. Ви захищаєте спокій наших осель, спокій рідних і близьких людей. Тож прийміть привітання і найкращі побажання козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили. Нехай оптимізм, спокій та гарний настрій завжди крокують поряд. Мирного неба, благополуччя та процвітання нашій державі!
03 Грудня, 2020 р., 16:31
03 грудня 2020 року в Більмацькій селищній раді відбулися громадські слухання з питання обговорення доцільності співробітництва об`єднаних територіальних громад на 2021 рік, ініційованого Комиш-Зорянською та Смирновською територіальними громадами.
03 Грудня, 2020 р., 15:58
Відділ соціальної роботи Комунальної установи «Центр соціальних послуг» Більмацької селищної ради з метою моніторингу можливостей батьків щодо задоволення базових потреб дітей в умовах дотримання карантинних заходів продовжує систематично відвідувати сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах. У разі виникнення фактичної потреби в матеріальній підтримці родини, терміново залучаються всі доступні ресурси.
03 Грудня, 2020 р., 09:06
Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Насправді цей день не є святом, він покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя. Зростання кількості дітей з інвалідністю, людей з інвалідністю внаслідок дорожньо-транспортних пригод, вроджених патологій та хронічних захворювань вимагають проведення лікування або реабілітації. Необхідність надання їм медичної, соціальної, психолого-педагогічної підтримки призвело до більшої відповідальності держави та відповідних служб за їх долю. Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Люди з інвалідністю – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре. Міжнародний день осіб з інвалідністю нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових громадян, а ми з вами, допомагаючи людям, ще на один крок станемо ближчими до держави, в якій ми всі так хочемо жити.
01 Грудня, 2020 р., 08:16
З нагоди вашого професійного свята прийміть сердечні вітання та слова щирої вдячності за особистий вклад кожного із вас у благородну справу зміцнення законності та правопорядку! Захистити демократичні права громадян, забезпечити їм свободу, гарантовану Конституцією, стояти на сторожі інтересів України та її народу - такі завдання стоять сьогодні перед працівниками органів прокуратури. Наша об’єднана територіальна громада і все українське суспільство розраховують на вашу професійність, чесність, сумління та принциповість. Бажаємо вам мудрості, мужності й наполегливості у відстоюванні конституційних надбань українського народу. Натхнення вам та удачі в роботі, щастя і злагоди в сім’ях, міцного здоров’я та благополуччя!
28 Листопада, 2020 р., 09:42
День пам’яті жертв голодоморів щорічно вшановується на державному рівні у четверту суботу листопада. У цей день в Україні проходять інформаційно-просвітницькі кампанії та жалібні заходи – покладання квітів, вінків і траурних композицій із колосків і калини до місць поховань жертв Голодоморів та до пам’ятних знаків. Упродовж 1932–1933 років влада застосувала голод як зброю масового ураження, в результаті чого мільйони людей загинули, десятки мільйонів зазнали голодування, пустками лишилися тисячі будинків, з’явилася велика кількість безпритульних і сиріт. Більше того, після Голодомору в тих, хто все ж його пережив, намагалися забрати пам’ять, приректи на амнезію та мовчання. Було зроблено все, щоб змусити голоси свідків замовкнути. Голодомор змусив українців мовчати, але не зміг стерти з їхньої пам’яті страшні спомини про 1932–1933 роки. Зі здобуттям Незалежності голоси свідків зазвучали на повну силу. Однак щороку серед нас залишається їх дедалі менше, і ми втрачаємо особливий людський зв’язок із цією сторінкою історії. Важливо зберігати кожен голос, поновлювати його звучання знову й знову. Ми мусимо чути голоси свідків, які несуть нам історію тих темних днів. Вони говорять про те, чому стався Голодомор, говорять про смерть і ставлення до неї, про життя та його порятунок, про ницість і благородство, про замовчування і відродження пам’яті. Вони покликані нагадати нам ціну нашого життя і нашої Незалежності й ціну її втрати.
26 Листопада, 2020 р., 16:00
Напередодні першої сесії селищної ради восьмого скликання з метою вивчення думки мешканців щодо кандидатури на посаду старости селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК здійснив робочу поїздку до с. Новоукраїнка. У зустрічі взяли участь заступники Юрій ЗАЛАТА та Лілія КИРИЧЕНКО, Новоукраїнський сільський голова Анатолій БАЖАН, секретар ради Людмила СУПРУН, фермери, керівники закладів соціально-культурної сфери, мешканці сіл. В ході обговорення запропоновано такі кандидатури: Людмила СУПРУН, Тетяна ПАНЧЕНКО, Віталій ЧЕРНИШЕНКО, Євген ФОМЕНКО. Відповідно до вимог чинного законодавства селищний голова пропонуватиме одну кандидатуру на посаду старости.
25 Листопада, 2020 р., 16:29
25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок 17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора