Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: від до Скинути
25 Листопада, 2020 р., 15:56
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Цього року Акція в Україні  також стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
25 Листопада, 2020 р., 08:48
25 листопада за ініціативи ООН відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Жінки піддаються насильству, як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, – з боку держави, суспільства, родичів. Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно існує в будь-якій країні, не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури. Маємо визнати, що проблема насильства в Україні також існує і наша держава докладає зусиль, аби викорінити це зло. Важливо донести до свідомості громадян поняття, що будь-яке насилля над людиною неприпустиме, потрібно проводити виховну роботу з дітьми та молоддю. Адже лише виховуючи свідоме покоління, зможемо подолати цю загальнолюдську проблему. Головне завдання суспільства – не допустити насильства над жінками та зберегти образ жінки XXI століття – розумної, успішної та впевненої у собі.
20 Листопада, 2020 р., 15:08
Головна цінність нашої громади – це люди. 20 листопада своє 90-річчя святкує  Раїса Павлівна ГУБАРЕНКО. Привітно зустріла родина милої поважної Раїси Павлівни селищного голову Бориса КОВАЛЬЧУКА, його заступників Юрія ЗАЛАТУ, Лілію КИРИЧЕНКО та земляка ювілярки Василя ПРОХОРОВИЧА. Борис Петрович побажав Раїсі Павлівні здоров’я на довгі роки в турботі і теплі рідних сердець, які на сьогодні й оточують іменинницю, злагоди, миру, радості, сонячного настрою.
20 Листопада, 2020 р., 14:57
20 листопада поточного року селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК разом зі своїми заступниками Юрієм ЗАЛАТОЮ та Лілією КИРИЧЕНКО здійснили робочу поїздку в село Сміле. Відбулася зустріч з жителями села, фермерами, керівниками установ, новообраним депутатом селищної ради Любов КАБКО. Відповідно Положення про старосту селищний голова пропонує кандидатуру, а депутати селищної ради своїм голосування затверджують чи не затверджують її. Староста представляє інтереси сіл, що входять до відповідного старостинського округу. Борис Петрович запропонував присутнім висловити свою думку про те, кого б вони хотіли бачити на посаді старости, запевнивши, що йому важлива думка людей. В ході бесіди з мешканцями Смілівського  старостинського округу з селищним головою окреслились ключові проблеми одного із найвіддаленіших населених пунктів громади: це ремонт дороги, водопостачання, збереження дитячого садочка та ФАПу. Одномоментно та в умовах обмеженості коштів такі проблеми, як ремонт доріг та водопостачання, вирішити важко. Проте селищний голова запевнив, що  розглядати, вивчати і знаходити шляхи їх вирішення буде обов’язково.
20 Листопада, 2020 р., 13:44
20 листопада поточного року селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК разом зі своїми заступниками та працівниками апарату селищної ради та її виконавчих органів спільно з керівниками райвійськкомату Анатолієм ВАЛЄЄВИМ,  заступником начальника відділу поліції Володимиром КОССЕ, депутатом селищної ради Сергієм БІЛОВИЦЬКИМ та директором ПП «Редакція газети «Рідний край 1» Костянтином ПРИЧИНЕНКОМ вшанували пам’ять загиблих під час АТО наших земляків покладанням квітів до пам’ятного знаку, що на Алеї Слави, та хвилиною мовчання. У своїй промові Борис Петрович зазначив: «21 листопада, вся Україна відзначає День Гідності та Свободи на честь двох видатних подій в історії нашої країни: помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. В цей день всі ми вшановуємо патріотизм й мужність наших співвітчизників, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Низько вклоняємося Героям Небесної Сотні! Адже їх подвиг є неоціненним для України. Сьогодні кожен українець згадує про загиблих патріотів. Своє життя за право жити у вільній і незалежній державі віддали наші співвітчизники, жителі нашої громади: Володимир ГНАТУША, Олексій ЛЮЛЮК, Микола ШУМЕЙКО. Пам’ять про Героїв житиме вічно!»
20 Листопада, 2020 р., 08:51
Найбільшим скарбом на землі є діти. Уявити життя без дітей, без їх галасу, сміху, навіть їх пустощів просто нереально! Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує опіки і уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки. На жаль не завжди діти ростуть у відповідних умовах та отримують ту турботу, яка є необхідною. Є діти, які позбавлені елементарних речей. Часто це залежить від того, де вони проживають. Зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо гідних громадян, які неодмінно стануть гордістю держави. Тому наше основне завдання – виховати своїх дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі. А ще – прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури. Любі діти! Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого майбутнього. Зичу вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів.
19 Листопада, 2020 р., 16:12
19 листопада поточного року селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК разом зі своїм заступником Лілією КИРИЧЕНКО та директором комунальної установи «Фінансово-господарська група з централізованого обслуговування закладів та установ освіти, культури та спорту» Анатолієм ДОВГАНЕМ здійснили робочу поїздку до комунального закладу «Заклад дошкільної освіти ясла-садок «Дзвіночок» комбінованого типу», що в селі Вершина, з метою перевірки ремонту покрівлі будівлі закладу. Директор ясла-садочку Яна ЛАНЕЦЬ висловила задоволення результатами ремонту покрівлі та сподівання, що відтепер опади їм  не страшні
19 Листопада, 2020 р., 16:06
19 листопада поточного року селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК разом зі своїм заступником Лілією КИРИЧЕНКО та директором КУ «Фінансово-господарська група з централізованого обслуговування закладів та установ освіти, культури та спорту» Анатолієм ДОВГАНЕМ здійснили робочу поїздку до Мар’янівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів з метою перевірки дотримання температурного режиму у закладі. На час перевірки температура в класних кімнатах була +20 градусів, діти та вчителі на холод не скаржились. Проте під час спілкування з директором закладу Людмилою ФІРСОВОЮ, вчителями та учнями з’ясувалося, що низька температура в класах буває в понеділок після вихідних, коли будівля з метою економії коштів не топиться. Для вирішення цієї проблеми уже вишукано додаткові резерви.
18 Листопада, 2020 р., 11:31
Селищний голова Борис Ковальчук провів нараду, під час якої розглянуто питання інфікування медичних та інших працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою  коронавірусом SARS-CoV-2, та покращення якості розслідування гострих професійних захворювань COVID-19  медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора