Кам’янська громада

Запорізька область, Пологівський район

Новини

Дата: від до Скинути
16 Жовтня, 2020 р., 10:34
Урядом постановою від 16 вересня 2020 року № 910 внесені зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509.
15 Жовтня, 2020 р., 09:13
17 жовтня 2020 року з 9:00 до 18:00 год на території України проходитиме Акція з висадження 1 000 000 дерев у рамках глобального екологічного проєкту “Озеленення України”. Селищною радою закуплено 160 саджанців дерев та кущів: липи, горобини, ялівця козацького та віргінського, спіреї японської, магонії падуболистної. вейгели. Запрошуємо бажаючих долучитися до акції в нашій рідній громаді. Збір 17 жовтня о 09.00 біля багатофункціонального спортивного майданчика. Також акція відбудеться в селах громади. Для участі в акції прохаємо звертатися до в.о.старост. Селищний голова Борис КОВАЛЬЧУК
15 Жовтня, 2020 р., 08:02
Осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я хризантем і своє неповторне свято - Міжнародний день сільських жінок. Ідея проведення свята була запропонована на ІV Жіночій конференції ООН, яка пройшла у 1995 році в Пекіні. Було вирішено щорічно 15 жовтня відзначати під гаслом соціальної допомоги жінкам, що проживають у сільській місцевості. Жінка в Україні завжди була берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Сільські жінки не лише трудилися в полі та на городі, народжували дітей, розмальовували хати, вишивали, робили писанки, пряли, ткали килими. Українки завжди славилися своїм розумом, охайністю, співучістю, вродою. Сільські жінки – це та опора суспільству, що дає не лише матеріальні блага, а й зберігає духовність нації. Щиро вітаємо зі святом вас, шановні сільські берегині! Велика подяка вам за вашу працю, любов до землі, терпіння й витримку. Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй сільських трудівниць буде належно оцінена.
13 Жовтня, 2020 р., 13:42
13 жовтня цього року з нагоди Дня захисника України на Меморіалі Слави зібралися селищний голова Борис Ковальчук, його заступники, секретар ради, керуюча справами, мама загиблого учасника війни Тамара Люлюк, в.о.старост Ніна Каріка, Анатолій Сімченко, Віталій Ковальок, військовий комісар Ігор Валєєв та працівники військкомату, депутат селищної ради Олена Биковська.
13 Жовтня, 2020 р., 10:50
14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому Державному Гімні, і Гімні нашої громади. Козак— це справжній воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Вітаю всіх воїнів, чоловіків і жінок із Днем Захисника України та українського козацтва. Хай дух буде міцнішим за крицю. Поки є герої, що попри всі тяготи захищають мирне майбутне наших дітей від підступного ворога, ми обов'язково переможемо. Ми вже перемогли, бо агресор, що сподівався легко розтрощити нашу країну, отримав могутню народну відсіч. Це і є перемога. Бо вже всі зрозуміли, що є країна, є єдиний народ, є воля до захисту свого права на державу і на свободу.
13 Жовтня, 2020 р., 08:25
Земляки! Дорогі учасники АТО, ваші сім’ї, всі, хто захищав і захищає нашу державу, козаки і козачки, шановні гості громади!
12 Жовтня, 2020 р., 13:43
Посібник Ради Європи із серії «Живемо в демократії» – Том ІІІ: «Живемо в демократії: плани уроків з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини для загальноосвітніх навчальних закладів».
12 Жовтня, 2020 р., 09:18
За інформацією Уповноваженого Президента України з прав дитини в період карантинних обмежень, у зв’язку зі зростанням рівня стресу серед батьків, підвищується ризик вчинення насильства над дітьми. Опитування, проведене серед батьків показало, що 5% батьків дітей струшують свою дитину з метою її заспокоєння і не володіють інформацією про шкідливий вплив таких дій.
09 Жовтня, 2020 р., 15:04
Головна цінність нашої громади – це люди. Всі потребують не лише турботи про них, а й уваги. Секретар селищної ради Ольга Тищенко із заступниками селищного голови Юрієм Залатою та Лілією Кириченко завітали до комунального закладу селищної ради «Більмацька дитяча школа мистецтв», щоб сердечно привітати викладачів художнього відділення закладу з їх професійним святом – Днем художника, яке в Україні відзначають в другу неділю жовтня. У своєму привітальному слові Лілія Василівна зазначила, що в нашій громаді багато талановитих творців та майстрів пензля. І недарма це свято відзначають в пору золотої осені, щедрої на врожай, барви й кольори, коли сама природа розгортає своє неповторне і дивовижне художнє полотно. Гості побажали нашим художникам натхнення, любові, щастя і гармонії у житті та творчості!
09 Жовтня, 2020 р., 10:38
У цьому році День художника відзначають 11 жовтня. Професійне свято для живописців було засноване у 1998 році, враховуючи роль художників в розвиток українського образотворчого мистецтва та відродження національних традицій. Яким ми бачимо світ? Словами не розповісти, але можна його намалювати. Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва. Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Вітаємо з Днем художника України! Бажаємо черпати натхнення від прекрасних українських пейзажів та в кожному куточку країни знаходити джерело енергії, захоплення і гармонії. Пишіть "живі" картини, які потрясуть світ, передавайте яскравими фарбами свою доброту і посмішку кожному шанувальнику мистецтва! Творчих успіхів і щасливих днів!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора